Rundvlees

Passie voor PUUR rundvlees, van het Twentse land. 

Liefhebbers van puur rundvlees laten genieten van een heerlijke malse biefstuk, of van een mooie entrecôte. Dat is onze uitdaging als leverancier van luxe rundvlees. Het is ons vak vlees met smaak te selecteren en voor te bereiden. Vlees van de beste kwaliteit en van goede komaf. In Twente werkt een groep boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Daar selecteren wij ons mooiste rundvlees. Het vlees is afkomstig van runderen die speciaal gefokt en gemest worden om de kwaliteit van hun vlees, zoals de Blonde d’Aquitaine, van oorsprong afkomstig uit Zuid-Frankrijk. Runderen die met hun fijne huid en forse bespiering de beste kwaliteit vlees geven. 


Zorg voor het welzijn van de runderen 

De koeien en kalveren van de groep Twentse boeren lopen het grootste deel van jaar in de weilanden rondom de boerderij maar grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht. De voeding van de dieren zoals hooi, maismeel en tarwe, bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees. Het mooi gerijpte vlees is mager, mals en heerlijk van smaak. In een tijd waarin we verantwoord en gezond willen leven past het rundvlees dat we van deze groep Twentse veehouders afnemen, bijzonder goed. Het magere vlees kent een lager vetpercentage en is licht verteerbaar, het bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. Bovendien is het vlees snel en gemakkelijk te bereiden. 

Kleinschalig en professioneel 

Vleesvee Integratie Twente bv verwerkt als rundvleesgrossier wekelijks circa 80 luxe runderen en stieren en levert het kwalitatief hoogwaardig rundvlees aan kwaliteitsslagers (80%), zelfstandige supermarkten en horecagroothandel in het hele land. Naast de grossierderij, mest de VIT ook eigen runderen zoals de Blondes en de Blauwen. Verder is er een aantal gemotiveerde boeren uit Twente, die voor de VIT mest. Via de eigen veehandel levert de VIT hoogwaardig uitgangsmateriaal aan deze mesters en zorgt voor een goede begeleiding. Onze runderen zijn gehuisvest in een rustige omgeving, in ruime stallen, op stro. Een uitgekiende voersamenstelling en perfecte verzorging vertalen zich in kwalitatief hoogwaardig rundvlees, met een constant hoge kwaliteit. Mals en zacht rundvlees, met veel smaak en mooi rood van kleur. In onze eigen, moderne uitsnijderij in Oldenzaal wordt het vlees verwerkt tot rundvleesdelen zoals de klant dat wenst. Alle technische delen worden van eenzelfde topkwaliteit gesneden. De VIT levert het rundvlees twee keer per week, door geheel Nederland. De VIT, onder leiding van Peter Lutke Veldhuis, bestaat ruim 20 jaar en telt 30 medewerkers. De professionele organisatie werkt met korte lijnen en is kleinschalig opgezet. Het bedrijf kent daardoor de specifieke rundvleeswensen van elke afnemer. De VIT heeft de distributie van het rundvlees in eigen beheer. Het bedrijf hecht veel waarde aan een respectvolle en goede omgang tussen alle betrokken partijen.

Wij draaien op Midmid